به گزارش پایگاه خبری معدن نیوز، احمد مرادعلیزاده گفت: بعد از برجام ورود شرکتهای خارجی برای مذاکره افزایش یافته و در حال ایجاد ۳ شرکت مشترک (جوینت ونچر) با شرکتهای ژاپنی، استرالیایی – کانادایی و گرجستان هستیم.
وی اکتشاف و زیرساخت را دو مقوله مهم در توسعه صنایع معدنی ذکر کرد و افزود: همچنین باید به موضوع آب به طور جدی توجه و در این زمینه سرمایهگذاری شود.
مرادعلیزاده با بیان اینکه دولتها باید در زمینه توسعه اکتشافات و زیرساختها اقدام کنند، گفت: پروژه انتقال آب خلیجفارس که اکنون با همکاری ۳ شرکت مس، چادرملو و گل گهر در حال انجام است و ۲۵ درصد هم پیشرفت فیزیکی دارد، میتواند به عنوان نخستین طرح ملی انتقال آب برای سرمایهگذاران جذاب باشد.
وی افزود: پروژه انتقال آب خلیجفارس به حدود ۱٫۵ میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز دارد و شرکتهای خارجی میتوانند در این پروژه سرمایهگذاری کنند.
مرادعلیزاده همچنین پیشنهاد کرد در استان هایی که دچار بحران کمبود آب هستند، “بازار آب ” ایجاد شود.
وی افزود: گفته میشود ایران بهشت زمین شناسان و زمین شناسی است اما معلوم نیست بهشت معدنکاری باشد. معدن و صنایع معدنی با هم تفاوت دارند؛ در بخش معدن، زمین حرف اول را میزند و در صنایع معدنی، اول خلاقیت و فکر است لذا باید به اجبار کشور را به سمت توسعه اکتشافات و زیرساختها ببریم.
مدیرعامل شرکت مس اظهار کرد: چنانچه توسعه اکتشافات و زیرساختها با همکاری دولت و بخش خصوصی توانمند و همچنین بهره گیری از فناوریهای نوین جهانی انجام شود، کشور مسیر رشد و توسعه را بیش از گذشته طی خواهد کرد.
به گفته وی، اگر زیرساختها و اکتشافات به نقطه مطمئن برسد، قطعا بخش خصوصی و سرمایهگذاران وارد خواهند شد.
وی ادامه داد: اهداف راهبردی شرکت مس شامل توسعه ذخایر و کشف معادن جدید، استمرار فعالیتهای جدید، اکتشافات کانسارهای پنهان، مشارکت و جذب سرمایهگذاران در پروژههای اکتشافی، توسعه پایدار و افزایش بهرهوری است.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته به دلیل تحریم نتوانستیم ارتباط محکمی با خارجیها داشته باشیم، گفت: در حوزه مس، هیچ ذخیرهای به ذخایر قبلی افزوده نشده و به همین دلیل نیاز به استفاده از شرکتهای معتبر خارجی محسوس است.
وی همکاریهای بینالمللی در بخش معدن را مهم خواند و افزود: با دانشگاه کلمبیا توافق شده تا با دانشگاه شهیدباهنر کرمان، تبریز و شرکت مس در زمینه علوم زمین شناسی و کانسارهای پنهان کار کند.
مرادعلیزاده با بیان اینکه ظرفیت تولید ۴۰۰ هزار تن مس را برای ۳۰ سال آینده تضمین خواهیم کرد، گفت: میزان تولید مس محتوا که در سال ۹۳ برابر با ۲۱۴ هزار تن بود، در سال جاری به حدود ۲۸۰ هزار تن میرسد.
به گفته وی شرکت مس در ردیف ۱۰ شرکت برتر بورسی به لحاظ سودآوری است ضمن اینکه در بخش تولید، روند مطلوبی را طی میکند.
مدیرعامل شرکت مس همچنین از راهاندازی معدن مس چهل کوره با تولید سالانه ۱۵ تا ۱۷ هزارتن در استان سیستان و بلوچستان در سال جاری خبر داد.
مرادعلیزاده گفت: شرکت مس در مجموع ۱۸ پروژه در دست اجرا دارد که تا پایان امسال ۵ پروژه آن افتتاح میشود.