پایگاه خبری معدن نیوز- سرپرست سرمایهگذاری و تحلیل کارگزاری بانک ملی گفت: انتخاب دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری امریکا و اظهارات او مبنی بر توسعه زیر ساختها و افزایش بودجه (بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار) بر افزایش خوشبینی و افزایش قیمتها فلزات و مواد معدنی تاثیر زیادی گذاشت.
حمزه قوچی فر در گفتو گو با پایگاه خبری معدن نیوز با بیان اینکه با کاهش رشد اقتصادی چین از سال ۲۰۱۱ چند سالی بود شاهد کاهش قیمت فلزات اساسی و مواد معدنی بودیم، اظهار کرد: مهمترین دلیل این امر کاهش تقاضا به دلیل افت رشد اقتصادی چین و کشورهای در حال توسعه و همچنین افزایش عرضه به دلیل طرحهای توسعهای به خصوص در مواد معدنی مانند سنگ آهن و مس بودیم. از ابتدای سال میلادی ۲۰۱۶ میلادی شاهد افزایش قیمت کامدیتیها و فلزات اساسی و مواد معدنی بودیم.
او با اشاره به اینکه هر افزایش و کاهش قیمتی را باید از دید عرضه و تقاضا نگاه کرد، اظهار کرد: با افزایش تقاضا یا کاهش عرضه میتوان انتظار افزایش قیمت داشت و برعکس. از بعد تقاضا از اواخر سال میلادی ۲۰۱۵ دولت چین برای جلوگیری از کاهش رشد اقتصادی و تقویت بخش اقتصادی خود محرکهای عظیمی را اجرا کرد. این محرکها که در قالب تزریقهای مالی بزرگی به بخش بانکی و افزایش وام دهی تا کاهش نرخ ارز و سایر سیاستهای پولی انبساطی بود باعث افزایش تقاضا و بهبود شاخصهای اقتصادی چین بود.
قوچی فر ادامه داد: به طوری که در ۱۰ ماه سال ۲۰۱۶ میلادی شاهد ۲۷ درصد رشد در فروش املاک، ۱۴ درصد افزایش فروش خودروها و ۱۷ درصد افزایش در فروش ماشینآلات ساختمانی بودیم. علاوه بر موارد مذکور افزایش سفته بازی در بازاهای مالی نیز بیتاثیر نبوده است. علاوه بر چین وضعیت اقتصادی مناسب امریکا و بهبود رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه و کشورهای اروپایی نیز به این امر کمک شایانی داشت. انتخاب دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری امریکا و اظهارات او مبنی بر توسعه زیر ساختها و افزایش بودجه (بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار) نیز بر افزایش خوش بینی و افزایش قیمتها فلزات و مواد معدنی تاثیر زیادی گذاشت.