پایگاه خبری معدن نیوز – یک کارشناس ارشد معدن گفت: انچه که درحالحاضر برای معدنکاری و توسعه آن از اهمیت فراوانی برخوردار است ایجاد شهرکهای معدنی است.
حمید صفری در گفتوگو با پایگاه خبری معدن نیوز با اشاره به مزایای فراوان توسعه شهرکهای تخصصی معدنی افزود: یکی از مهمترین مزایای ایجاد این شهرکها، کاهش تعدیل نیرویانسانی و برخورداری از اشتغال پایدار در توسعه بخش معدن وحمایت و پشتیبانی از توسعه بازار و همکاریهای فنی، اقتصادی و فناوری با سایر بخشهای ذیربط است.
وی خاطر نشان کرد: افزایش سهم معادن و صنایع معدنی در توسعه رشد اقتصادی پایدار و خروج از اقتصاد تک محصولی، افزایش گردش مالی کشور در حوزه معادن و صنایع معدنی، ساماندهی و تخصیص بخشی از حقانتفاع معادن برای ایجاد شهرکهای تخصصی معدنی و رفع چالشهای حقوق دولتی، توسعه اشتغال صنایع پاییندستی معدنی و کاهش ابطال پروانههای معدنی و بهرهگیری از مزایای مالیاتی و تامین اجتماعی با رویکرد کمک به توسعه اقتصاد معدن از موارد دیگر این مزایا است.
وی تاکید کرد: ارتقای رقابتپذیری تولیدات معدنی و کاهش قیمت تمام شده برای صادرات، تسریع توسعه اقتصادی مناطق توسعهنیافته، ادغام و ایجاد هلدینگهای بزرگ معدنی و ساماندهی مجموعهای از مجتمعهای معدنی در شهرکهای معدنی و توسعه برونسپاری و خرید خدمات بجای سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای دولتی از موارد دیگر است.
این فعال معدنی تاکید کرد: تسریع نوسازی صنایع و تجهیزات معدنی، پشتیبانی واقعی از صنایع داخلی بهویژه بخش ماشینسازی مرتبط با تولیدات معدنی از طریق اعمال قانون استفاده حداکثری از توان داخل ساخت، توسعه منابع تامین سرمایه در گردش صنایع و معادن، استفاده از بازار و مکانیزم بورس در تعیین قیمت مواد و حرکت به سمت فروش در قالب قراردادهای بلندمدت از موارد قابل اهمیت دیگر است.
این کارشناس ارشد بخش معدن گفت: فعال کردن بخش بازرگانی داخلی و خارجی از طریق تشکیل کنسرسیومهای تخصصی و توانمند تامین محصولات معدنی و عقد قراردادهای بلندمدت با پیمانکاران بزرگ ملی و بینالمللی، کاهش هزینه حمل مواد خام معدنی برای ارزشافزایی و کاهش هزینههای صادراتی با اتصال بندر خشک و زیرساختهای حملونقل ریلی به شهرکهای معدنی، افزایش مشارکت سازمانهای مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی برای استفاده بهینه از قابلیتها در راستای توسعه توانمندی بخش خصوصی معدنی کشور از موارد مورد اهمیتی است که نیاز معادن ایران است.
وی تاکید کرد: رفع مشکل تولیدکنندگان محصولات معدنی در شرایط افت قابل توجه قیمتهای جهانی از طریق ارزشافزایی، کاهش هزینهها، تسهیل دسترسی به منابع مالی و متناسب کردن قیمت فروش کالاها و خدمات دولتی به معادن و صنایع معدنی نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: امکان ادغام عمودی معادن با صنایع پاییندستی معدنی بر مبنای قانون برنامه پنجم توسعه وزارت صنعت، معدن و تجارت به منظور تحقق اهداف سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور باید در قالب تدوین راهبرد توسعه صنعتی و معدنی از طریق معاونت امور معادن و صنایع معدنی در جهت تحقق هدف رشد تولید محصولات صنعتی و معدنی اقدام کند.