پایگاه خبری معدن نیوز – یک کارشناس ارشد معدن گفت: میانگین صادرات جهانی آنتیموان ۹۴ هزار و ۲۴۰ تن با متوسط نرخ رشد ۶/۰درصد افزایش از ۹۱۰ هزار و ۸۲ تن در سال ۱۹۹۷ به ۹۱۴ هزار و ۹۹ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است.
فرشته سلطانی در گفتوگو با پایگاه خبری معدن نیوز، کشورهای بولیوی، روسیه، آفریقای جنوبی، قرقیزستان، تاجیکستان، استرالیا و مکزیک را صادرکنندگان کانه، کنستانتره و فلز آنتیموان اعلام و اظهار کرد: تجارت و صادرات مجدد آنتیموان فرآوری شده از کانه وارداتی نیز برقرار است.
وی تصریح کرد: در بین کشورهای صادرکننده آنتیموان، کشور چین با میانگین صادرات ۳۴ هزار و ۳۰۰ تن در رتبه نخست قرار دارد. صادرات این کشور با متوسط نرخ رشد ۴/۳ درصد افزایش از ۳۲ هزار و ۱۸۸ تن در سال ۱۹۹۷ به ۳۶ هزار و ۶۷ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است.
این فعال معدنی عنوان کرد:کشور امریکا با میانگین صادرات ۸/۸۰۵۳ در رتبه دوم قرار دارد. صادرات این کشور با متوسط نرخ رشد ۹/۴درصد افزایش از ۷ هزار و ۸۳۱ تن در سال ۱۹۹۷ به ۷ هزار و ۹۶۶ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است و کشور بلژیک – لوکزامبورگ با میانگین صادرات ۸ هزار و ۹۰۰ تن در رتبه سوم قرار دارد.
به گفته وی؛صادرات این کشور با متوسط نرخ رشد۶/۱۴ درصد افزایش از ۶۷۰۰ تن در سال ۱۹۹۷ به ۱۱۲ هزار تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است.
این کارشناس ارشد معدن اظهار کرد:کشورهای بولیوی و انگلستان در مکان های بعدی قرار دارد. نکته قابل توجه متوسط نرخ رشد منفی ۶/۲۰صادرات بولیوی است که در پی کاهش تولید این کشور در این دوره ۵ ساله روی داده است.
وی در خصوص میزان واردات آنتیموان جهان نیز بیان کرد: بخش اعظم واردات و مصرف آنتیموان به کشورهای توسعه یافته محدود میشود. میانگین واردات جهانی آنتیموان ۹۱۳۱۹ تن با متوسط نرخ رشد ۱/۱ درصدکاهش از ۹۳ هزار و ۹۶۰ تن در سال ۱۹۹۷ به ۹۵ هزار و ۶۱۰ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است که کشور امریکا ۳۱ درصد از آن را به خود اختصاص داده و این به دلیل رشد صنایع مصرفی آنتیموان از قبیل آلیاژ، اسلحه و مهمات سازی و غیره است.
وی تاکید کرد: در بین کشورهای واردکننده آنتیموان، کشور امریکا با میانگین واردات ۲۹ هزار و ۳۴ تن در رتبه نخست قرار دارد. واردات این کشور با متوسط نرخ رشد ۷/۱ درصد افزایش از ۲۹ هزار و ۴۱۹ تن در سال ۱۹۹۷ به ۳۰ هزار و ۲۶۸ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است.
سلطانی عنوان کرد:کشور ژاپن با میانگین واردات ۹ هزرار و ۲۲۵ تن در رتبه دوم قرار دارد. واردات این کشور با متوسط نرخ رشد ۴/۱۱درصد کاهش از ۱۲ هزار و ۲۳۹ تن در سال ۱۹۹۷ به ۷ هزار و ۴۰۲ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است.
وی ادامه داد:کشور مکزیک با میانگین واردات ۷ هزار و ۳۵۲ تن در رتبه سوم قرار دارد. واردات این کشور با متوسط نرخ رشد ۵/۳۶ درصد افزایش از ۴ هزار و ۳۱۰ تن در سال ۱۹۹۷ به ۱۲ هزار و ۶۳۳ تن در سال ۲۰۰۱ رسیده است.کشورهای آلمان و ایتالیا در مکان های بعدی قرار دارند.