پایگاه خبری معدن نیوز- یک کارشناس بخش معدن گفت: درحالحاضر ایران یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال بهرهبرداری دارد اما به دلیل مشکلات ناشی از فناوری و تعویق در مطالبات و قیمتگذاری درست زغال با مشکلات زیادی روبهرو هستند با این حال همچنان مجوز بهرهبرداری از معادن زغال بدون برنامهریزی برای بازار مصرف انجام میشود.
عباس شرفی درگفتوگو با پایگاه خبری معدن نیوز با اشاره به اینکه ذخیره زغال جهان به ۸۶۱ میلیارد تن میرسد که ایران در رتبه بیست و چهارمین کشور از نظر میزان ذخیره قرار دارد، اظهار کرد: مشکلات ناشی از بهرهبرداری غیر اقتصادی از معادن زغال سنگ به دلیل ساختار ذخایر و نداشتن تجهیزات پیشرفته منجر شده است بسیاری از این معادن تعطیل شوند. حال از انجایی که روند غیر اقتصادی این معادن مشهود است دیده میشود پروانههای برای بهرهبرداری از معادن زغال سنگ در کشور صادر میشود بدون آنکه برنامهای برای بازار مصرفی این محصول پیشبینی شده باشد.
این کارشناس معدن با تاکید بر اینکه زغال سنگ ایران باید با تجهیزات پیشرفته به روز شود و بر مبنای بازار داخلی تولید کند، افزود: در شرایط کنونی به دلیل سوخت ارزان قیمت بسیاری از صنایع و کارخانهها به مصرف زغال سنگ تمایلی ندارد از طرف دیگر بهرهبرداری از زغال سنگ در ایران به دلایلی همچون فرسودگی ماشینآلات و نبود دسترسی به ذخایر پرعیار، صرفه اقتصادی ندارد و هزینه بالای تولید استفاده از این مواد معدنی را با چالشهای همراه میکند.
او با بیان اینکه نخستین گام در استخراج زغال سنگ کشور باید برداشتن بهینه و بهره ور باشد، تصریح کرد: پرداخت به موقع مطالبات معدنکاران به نقدینگی تولید کمک میکند و همین موضوع میتواند به نوسازی و بهرهوری در تولید نیز کمک کند زیرا در شرایط کنونی که مشکل بازار وجود دارد مطالبات معوق نیز باعث افزایش فشار بر این تولیدکنندهها شده اسشت.