پایگاه خبری معدن نیوز- مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: پس از برجام با وجود مشکلات و با قیمت تولیدی مس برای هر تن که ۴۷۰۰ دلار هزینه داشت، توانستیم بدهی شرکت به بانکها را پرداخت کنیم.
به گزارش پایگاه خبری معدن نیوز به نقل از مسپرس، احمد مرادعلیزاده افزود: این شرکت ۱۳ هزار میلیارد ریال بدهی داشت که ۳ هزار میلیارد ریال آن باقی مانده و تا ۲ ماه آینده این بدهی صفر خواهد شد.
وی یکی از دستاوردهای برجام در حوزه مس ایران را افزایش سرمایه شرکت از ۳۵ هزار میلیارد ریال به ۵۰ هزار میلیارد ریال دانست و تصریح کرد: در حوزه بهرهوری از نیروی انسانی به ازای هر نفر ۹ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم مس تولید میکردیم که درحالحاضر به ازای نفر ۱۴٫۵ تن مس تولید میشود که هنوز با شرایط استاندارد جهانی که به ازای هر نفر ۲۳ تن مس باید تولید شود، فاصله داریم.
مرادعلیزاده خاطرنشان کرد: سال گذشته ۵۵ درصد هزینههای جاری مس در مجتمع مس شهربابک نسبت به مدت مشابه قبل از آن، کاهش یافته زیرا با تجمیع مجتمعهای مس در استان و صدور مجوز استفاده از تجهیزات در شهرستانهای دارای معادن مس که در مجتمع مس سرچشمه بلااستفاده بودند کمک بزرگی در کاهش هزینههای جاری انجام شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: شرایط رکود باقی است اما شرکتهای صنعتی و تولیدی از شرایط تحریم حدود ۶۰ درصد عبور کردهاند.
وی بیان کرد: برای رفع آلایندگی با پول استمهال حقوق دولتی و ۵۸۰ میلیارد تومان، دولت مجوز احداث کارخانه تولید اسید در سرچشمه را داد که بتوانیم برای تولید کود شیمیایی، اسید را در کارخانههای مس تولید کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس همچنین با اشاره به اینکه رکود و تحریم، مسئلهای جهانی است، اظهار کرد: از سال گذشته با توافقی که کشورهای ۵+۱ انجام دادند ایران توانست از بحران تحریم تا اندازهای خارج شود و درحالحاضر اقتصاد ایران در مسیر شکوفایی قرار گرفته است.
وی بیان کرد: یکی از چالشهای رشد و ترقی ایران نبود روابط گسترده با کشورهای شرق و غرب بود که امروز نحوه این ارتباط مدنظر است و این ارتباطات در قالب سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حال شکل گرفتن است.
مرادعلیزاده در تشریح عوامل رشد و توسعه کشور با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از عوامل رشد، اقتصاد متنوع کشور است و با تولید ناخالص داخلی به میزان ۴۵۰ میلیارد دلار در سال، ۲۵ درصد اقتصاد کشور از حوزه نفت تأمین میشود که اقتصادی متنوع است.
وی افزود: همچنین طبقه متوسط جامعه موتور محرکه کشور در رشد و توسعه است زیرا ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد.
وی بیان کرد: فرهنگ ریشهدار کارآفرینی نیز باعث رشد و توسعه کشور است که در بخش هایی از کشور به ویژه در جنوب و جنوبشرق کشور در شرایط سخت کار میکنند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: به این عوامل به عنوان بستر اقتصاد مقاومتی که دغدغه رهبر معظم انقلاب است نگاه میشود بنابراین مقاومت در مقابل مصرف و علاقمندی به رشد اقتصاد درونزا در کشور نکته بسیار مهمی است که موتور محرکه کشور را در آینده میتواند تبیین کنند.